Z života signály.cz life

Nakládané hermelíny

11. 3. 2012 16:50
Rubrika: Vaříme s lifem | Štítky: sejr

Dnešním skutečným přispěvatelem je Máša (Mášenečka), ale protože nemůže přímo přispět na lifí blog, vkládám sem její příspěvek já (hlavně chci také trochu vytěžit z její slávy):

Zde je můj slibovaný recept na hermelíny, je oficiální z časopisu OnaDnes, většinou je však naložím tak nějak podle sebe.

"Příprava 20 minut/ odložení 7 dní:

Pro 6 osob je třeba:
-12 stroužků česneku
-sůl
-1 velká cibule
-6 hermelínů
-2-3 naložené beraní rohy
-2 naložené feferonky
-3 bobkové listy
-2 lžičky celého černého pepře
-1 lžička zeleného pepře
-několik kuliček nového koření
-olej

1. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.

2. Hermelíny příčně překrojíme, namažeme česnekem a přiklopíme zpět k sobě.

3. Ochucené hermelíny naskládáme do sklenice střídavě s plátky cibule, beraními rohy a feferonkami, přisypeme koření a zalijeme olejem.

4. Láhev uzavřeme a necháme odležet alespoň týden v chladu.

Tip: Hermelíny překrojte, vydlabejte měkkou hmotu z vnitřku a promíchejte ji s nasekanými vlašskými ořechy, česnekem a provensálským kořením. Hermelíny naplňte, přiklopte k sobě, poskládejte do sklenice, zalijte olejem a nechte odležet 4 dny při pokojové teplotě.
"

Když nějaké koření schází nebo jiné přebývá, nevadí. Feferonky lze nahradit třeba čili, zelený pepř jiným a tak. Záleží na chuti a náladě. ;-) Moje zkušenost praví, že je většinou lepší hermelíny nechat naložené o něco málo déle, než je týden. Ale záleží hlavně na stavu těch sýrů před naložením. Ještě jedna poznámka. Když nejsou beraní rohy, nevadí. I bez nich se to snese. :-)

Zobrazeno 1190×

Komentáře

xpatty

to je jak recept od babicy.... když není to, tak to nevadí, dejtě něco jiného, a když nemáte něco jiného, tak to nedávejte vůbec..... nevadí, že tam to původní, nebude.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka