Z života signály.cz life

Lajf nebo školka?

20. 2. 2011 20:21
Rubrika: Celý life

Představte si místo, kde je každou chvíli něco nebo někdo na zemi, něco (nebo někdo) letí vzduchem, všude se válí spousta zbytečností a ticho je pojem, který tam nikdo nezná. No poznali byste podle tohoto stručného popisu, jestli se nacházíte v mateřské školce nebo v lajfí kuchyni? Tyto dvě na první pohled zcela odlišné místnosti mají totiž společného víc, než by se mohlo zdát. No posuďte sami:

Ve školce všechno rozbíjí, rozlévá, ničí, po večerech křičí a všude dělá binec plyšová ovečka nebo plátěné miminko. Na lajfu totéž dělá buď záhadný pan Nikdo, nebo japonští bratři Samo Sato a Tosa Samo.

Ve školce mají děti rády pohádky. A protože jsou velmi kreativní, rády si pohádky i vyprávějí a vymýšlí vlastní zápletky ve stylu karatistky Karkulky, která dá vlkovi na zadek, pokud jí spolkne babičku. Stejně tak obyvatelé lajfu mají rádi pohádky. A taky si je rádi vyprávějí. Jen v hlavní roli většinou nebývá Karkulka, ale "jeden (jedna) z dvanácti" a neřeší se, co nesl(a) babičce v košíku, ale kdy, kde, s kým... No však to znáte:)

Ve školce se většinou poprvé setkáváte s tím, že vám někdo vezme oblíbenou hračku, když si ji nehlídáte, nebo sní váš kousek cukroví, když tam zrovna nejste. To na lajfu se zase setkáváte s tím, že vám někdo napíše veselý status na signály, když si nehlídáte počítač nebo sní celou krabici cukroví, když tam zrovna nejste. Ale to je vaše smůla. Znamená to nejspíš, že jste se zapomněli naučit zákon lajfí džungle:) Co zůstane na lince dýl jak dvacet minut, je erár a kdo si nezamyká počítač, ten si koleduje o to, aby se mu něco provedlo. Pravda, jsou to trochu jiné věci, než nám vštěpovaly paní učitelky ve školkách, ale naučíte se je většinou stejně rychle jako děti počítat do tří:)

Nějaké rozdíly by se ale přece jen našly. Pokud vás zlobí děti, máte spoustu možností. Třeba je zavřít do koupelny. To by ovšem na společném privátě bylo poněkud kontraproduktivní, jelikož dle Murphyho byste se jistě vzápětí ocitli v situaci, kdy tu koupelnu budete potřebovat. Na to, abyste si je přehli přes koleno, jsou zas všichni už trochu velcí. Ale pořád ještě můžete použít systém výhrůžek. Pokud slova "Jestli toho okamžitě nenecháte, nebude dnes večerníček!" zaměníte třeba za "Jestli toho okamžitě nenecháte, nebude dnes večeře!", je vysoce pravděpodobné, že se neminete účinkem. Aspoň do doby, než někdo objeví v ledničce erární salám nebo něčí klobásky:)

Jako malá ukázka to zatím stačí. Kdo by si chtěl udělat obrázek sám, je mezi nás srdečně vítán:o) Jen pokud je to člověk, který si bláhově myslel, že po roce stráveném s dvouletými dvojčaty si na lajfu mezi vysokoškoláky (a pracujícími) konečně trochu od podobných věcí oddechne, tak má nejspíš krátkou paměť. Nebo na lajfu v životě nebyl:)

Zobrazeno 2715×

Komentáře

Zdendanda

@ObiSkyWalker My používáme internet pod dohledem pana Mravence a Komára... A takéj nás tam nekdy nechcú pustit:o)

Vendula Krůlová

a ty klobásky ..., že jsou Liborovy ... ?:)))

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka