Z života signály.cz life

Vzkaz v láhvi

10. 1. 2011 0:00
Rubrika: Celý life

Zajímalo by vás, jak se na lifu slavil (teď už vlastně loňský) silvestr? Inu, mě to zajímalo. A protože jsem té slávě nebyl přítomen osobně, napadlo mě porozhlédnout se po bezbřehých vodách internetu a najít nějaké veselé fotky, trefné komentáře či vtipný článek o silvestru napsaný. Brouzdám, brouzdám, a najednou vidím, něco se houpe na vlnách. Jdu blíž, natahuju ruku... Vzkaz v láhvi! Opatrně vyndávám smotaný list papíru a začínám číst:

 

Z pohádky do pohádky…

Proč z pohádky do pohádky? Jak jednoduché – někdo mi to asi poradil…

Na začátku bylo víno…

…je 9 hodin ráno, Janka odchází a já slyším klepání na balkónové dveře. Špim a špim, když se dole začínají scházet ostatní:) Odcházíme do kostela sv. Vavřince a tam jako slepice pospáváme při mši. Na začátku mše se proberem a v polospánku se přemísťujeme na místo činu. Přichází spáči a v modlitebním koutku se rozjíždí velká diskuze. Pijeme víno a vyprávíme si. Kolem jedné hodiny ranní vycházíme na Medlánecký kopec, kde padají barevná světélka k zemi, lampióny přistávají  a je z tama vidět celé Brno (za světla možná). Kolik lidí se s náma dělí o kopec těžko spočíst, ale samé veselé existence. Boucháme šampaňské (jedno ze dvou – druhé je nepoužitelné), zapalujeme prskavky a odpočítáváme půlnoc. Sjíždíme (někteří zcela nedobrovolně) směr life, kde se utkávají čtyři týmy ve hře Activity. Radek má chudák smůlu - předvádí postelovou scénu (stylem pravěkého muže), maluje skopce (viz. obrázek):

A že nevíte, co chcete, aby zůstalo po spreji? Ozonová díra (pravil Aleš – se pozná ekolog ;)). Když figurky doráží na start jdeme večeřet a Herby se svou kulinářskou grupou připravují jídlo. Ostatní dobrovolníci chystají chlebíčky a ptačí zob. Pár lidí odchází, odjíždí, nebo se jde učit. Já ukládám Radka a Janču. Poťapu čerstvě vytřenou podlahu a zamykám dveře. Odjíždím směr Kr. Pole nádraží. Ve vlaku přemýšlím, jaký asi bude Silvestr na lifu :) Doma z tašky vytáhnu litr červeného lepidla (Radek ví). Ano, je pátek 31. prosince 2010, 13:57 a já za chvíli odjíždím do Brna za pár lidma slavit Silvestra... a že to bylo fajn... =)

…a po víně byl bolehlav a přebýval tu s námi.

 

* Jestli něco výše uvedeného nechápete – Váš problém, měli jste být s náma ;)

** Jen škoda, že nám nevyšel ten půlnoční rozjezd :-D

Zobrazeno 2513×

Komentáře

radek

možná mám originál, který dokazuje, že nákres je dost odlišný - minimálně to zvířátko koza-beran-skopec čičo má úplně jiné tvary křivky

Michaela Zobačová

@radek - tak to teda nemá...a je to skopec!

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka