Z života signály.cz life

Mých několik prvních týdnů na Lifu + maďarský večer

23. 10. 2009 19:57
Rubrika: Celý life | Štítky: z jedné vlny

Toto je můj úplně první příspěvek na blog S.Life. Nevím tedy jak to má být a za výsledky neručím:) Na Lifu bydlím již několik týdnů a musím říct, že to předčilo moje očekávání. Když jsem sem nastupoval, tak jsem při prvním (seznamovacím) večeru s nadsázkou řekl, že se sem chci vracet především na noc a pře den se budu věnovat svým aktivitám a občas i studiu. Ale jak tak čas běžel a já se postupně seznamoval se svými spolubydlícími, začaj jsem na Lifu trávit stále více času. Líbí se mi, že zde vždy někoho potkám. Někdy mi přijde, že Life nikdy nespí:)) To když se několik kolegů rozhodně, že nebude spát a ušetřený čas věnují šachovým partiím. Šachy se zde všeobecně hrají dost, za což jsem rád. Někteří z nás dokonce plánují udělat šachový večer na S.Life:)

Další věcí, za kterou jsem rád jsou pravidelné čtvrteční večery. Před svým pobytem na Lifu jsem se jich ještě neúčastnil. Dnes bych nevynechal ani jeden. Je úžasné, jak se zde sejde jednak celý Life a také i několik našich kamarádů. Večery začínají společnou mší v komínském kostele, potom se odeberema na Life, kde se odehrává tematicky zaměřený program. Téma může být prakticky jakékoli a na starost to má vždy skupinka lidí ze stejného pokoje. Tato skupinka se také postará i o jídlo.

Poslední večer nesl název Maďarský. Když jsme se jakž takž sešli, tak jsme se jali hrát hru na malou ubohou malou kočičku. Šlo o to, že všichni seděli v kruhu a jeden chudák byl uprostřed a jakoby po čtyřech obcházel ostatní, mňoukal a smutným pohledem upíral svůj kočičí zrak na ostatní. Kdo se začal chechtat, tak šel kočičku doprostřed vystřídat. Zpočátku nešlo nechechtat se. Musím se přiznat, že nejvíc mě dokázal rozesmát Libor, který tu kočičku hrál opravdu přesvědčivě:)

Tento večer jsme typicky maďarské jídlo - langoše se sýrem a kečupem - moc nám všem chutnalo. Nebylo to ale zadarmo. Před tím se nás totiž Obi dotazoval formou kvízu ohledně informací o Maďarsku a kdo správně zodpověděl alespoň jednu otázku, dostal večeři. Z celého večera se mi nejvíce líbila hra městečko Budapešť:)) Což byla variace na městečko Palermo. Při této hře jsme si užili hafo legrace a zjistili jsme, že zde nejsou platné žádné argumenty a že nejen mafiáni, ale úplně všici jsou úplně stejně prolhaní.

Závěrem lze říci (napsat) to, že jsem vděční za možnost účastnit se života na Lifu  že návštěvu tohoto místa vřele doporučuji.

 

Zobrazeno 2292×

Komentáře

Frodo

Jsou nějaké fotky ze hry na malou kočičku?? (.

estralota

Na fotky se mrkni na <a href="http://www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=34753" target="_blank">http://www.signaly.cz/fotkyAlbum.php?albumId=34753</a>

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka