Z života signály.cz life

Lajf pod ZEM!(ana)

19. 3. 2013 23:37
Rubrika: Celý life

Zima je v posledním tažení a i ti méně všímaví určitě zpozorovali, že se tři dny před prvním jarním dnem ještě představila ve své plné kráse. Tato skutečnost byla pro nás tak inspirativní, že se dnes ráno u snídaně spustila velice plodná a kreativní debata...

"Tož včil o víkendu sem viděl v televizi, že prej v Torontu stačí, když napadne 30 čísel a hned sa ulice zaplníjú frézama a kdovíjakýma zařízeníma na kolách aj pásoch. A všecko to nakládajú na tatrovky, kreré sníh vyvezú za město. Přes zimu jim tam totiž napadne aj kolem dvúch metrú sněhu. Prej jich to za rok vyjde aj kolem 200 miliónú." Prohlásil Milan (zapomněl se však zmínit, v jaké měně).

A tak nás napadlo, že by je do budoucna vyšlo lépe, kdyby sportovnější povahy jely do práce na běžkách a ti méně sportovní se pohybovali v podzemí. Jen si to představte - máte několika patrový dům, z toho jedno až dvě patra jsou pod zemí. Tomu říkám pořádný undrgrund. Po chvíli nám ale došlo, že podkopat celé město je nemožné a tak jsme zvažovali méně utopické možnosti: 1) Renča navrhla vynalézt vznášedla podobná jako ve Star Wars 2) my s Milanem jsme se rozhodli postavit zbrusu nové město někde na severu.

Bude to takové malé běžkařské městečko s důmyslně propracovanou podzemní sítí. Namísto příjezdové cesty vás z domu vyvede útulný domácí tunýlek, do práce se pak dopravíte metrem nebo autem (jedna dálnice bude v budoucnu vést až k Lajfu ;-)) Přívod vzduchu bude zajištěn větracími šachtami na povrchu zabudovanými do dopravních značek (tudíš dostatečně vysoko, kdyby opravdu napadly ty 2 metry). Další přívod kyslíku a dobrou náladu zajistí rostliny, jež budou lemovat celou komunikační síť vsazeny do výklenků ve zdech. Světlo obyvatelstvu i rostlinám přinesou UV zářivky. Ty pak pomohou i ke snížení škodlivých látek v ovzduší pomocí látky TX active v betonových zdech... Inu, hotové futuristické město - takže pokud chce někdo z vás psát sci-fi, může se inspirovat a musí předehnat Renču, která už tuto ideu hodlá zpeněžit :D.

Užívejte tedy sněhové břečky a těšte se na doby, kdy se v zimě bude jezdit po ulicích jen na běžkách a vlétě na kolech. Lajf už má rozhodnuto - nebude se přistavovat patro do nebeských výšin ale pod ZEM!(ana).

Zobrazeno 2050×

Komentáře

HejTi

Mno jo, ale my jsme si za tu školu docela tvrdě platili a chtěli jsme se něco naučit... No pravda, někteří se naučili ani co nečekali - třeba tři Mohamedi (do té doby jsem nepotkal nikoho kdo by se tak jmenoval), kteří se mnou chodili do třídy, se naučili jaká je konzistence sněhu, jaké je to, když sněží, jak se kouluje, jak se staví sněhulák (či spíš sněhuláček) atp.

Aldera

Pravda, některé detaily ještě nutno prodiskutovat s odborníky :)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka