Z života signály.cz life

Life opět bez proudu

23. 5. 2012 13:17
Rubrika: Celý life

Moje první myšlenka včerejšího dne byla obdivuhodně složitá na to, že bylo trochu po sedmé ráno a já se zrovna probudila. Divila jsem se, proč někdo vykonává svou záchodovou potřebu, aniž by si tam rozsvítil světlo. Asi to chce trochu vysvětlit – náš pokoj na lifeu sousedí se záchodem, kde se při rozsvícení světla automaticky pouští větrák vydávající velmi charakteristický zvuk.


 

Úvahu jsem posunula do další dimenze… Den předtím jsem se dívala na dokument o muži, který se rozhodl rok žít tak, aby jeho dopad na životní prostředí byl minimální nebo žádný. Mimo jiné žil půl rok bez elektřiny (a to v prťavém bytě uprostřed New Yorku). Že by tedy i life nastoupil na tuto radikálně ekologickou sebezapírající cestu?

Mé ranní úvahy se ubíraly správným směrem – zjistila jsem, že opravdu nejde elektrický proud, ovšem ne cíleně, nýbrž naprosto nechtěně. „No nic, však ono se to spraví a zkušenosti s výpadky elektřiny již máme“ (viz naše přípravy na svatbu Market a Vojtece). Včerejší den tyto zkušenosti znovu obohatil. :)

Tento výpadek totiž nebyl jen tak nějaký! Ani Marek, náš pronajímatel, si s ním nejdříve nevěděl rady. Kluci se pořád bavili o nějakých fíčkách a čokoládách (to jsou nějaké věci v té elektro-krabici?), což jsem si (bohužel špatně) vyložila jako čas na kafíčko a čokoládku. :)

Dopoledne se tedy neslo ve znamení čůrání po tmě, vaření vody na čaj na sporáku (který jsme podpalovali sirkou) či sledování ubývající baterky na notebooku. Jsou mezi námi však i takoví, kteří právě dopisují své bakalářské práce! Ti našli útočiště ve vedlejším domě u Zdendy, kde jim byla poskytnuta zásuvka a pracovní místo.

Nevšední atmosféra byla umocněna přítomností mnoha lidí – což se v dopoledních hodinách na lifeu nestává. Teď už máme všichni zkouškové, a proto jsme mohli obědvat společně a v hojném počtu.

Vše dobře dopadlo a cca od jedné hodiny začal proud proudit a světla se rozsvítila. Po nějaké době přijel dokonce i Dominik (který už má prázdniny) – četl totiž na signálech, že máme problémy s elektřinou, jal se nasednout na první rychlík směr Morava a zachránit nás ubohé! Pan elektro-bakalář ovšem přijel pozdě, což nic nemění na jeho odvaze. :)

Těším se na další zajímavé zážitky (s elektřinou i bez ní) na lifeu. Chcete-li se podívat do „našeho“ nevyzpytatelného domu a poznat příjemné lidi, přijďte (nejlépe ve čtvrtek večer na nějakou akci). :)

 

PS: Ten dokument, o němž jsem se zmínila, se jmenuje "No Impact Man".

 

Zobrazeno 1448×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka