Z života signály.cz life

Life jde na svatbu

3. 5. 2012 19:48
Rubrika: Celý life

Na lifeu máme nad sedačkou nástěnku, kde si vyvěšujeme téma měsíce. Teď tam místo toho viselo svatební oznámení Majkiii a Vojtece… Abychom dostáli našemu soukromému tématu měsíce, přinášíme vám krátkou reportáž (nejen) ze svatebního dne očima jedné obyvatelky lifeu.


Pátek 27. 4. odpoledne

Kosmetické přípravy na svatbu začínají již den předem odpoledne. Muži z horního patra (kde se nás 10 lidí dělí o jednu koupelnu) se prozřetelně holí, aby ji mohli sobotního rána ponechat zkrášlení chtivým děvčatům.

Pátek 27. 4. večer / v noci

Děje se něco divného a vypadává proud. Při svíčkách je sice romantika, ale čeho je moc, toho je příliš… Muži se s tím snaží něco udělat, zatímco na sebe pořvávají po celém domě, kde co ne/svítí. Někteří se při tom snaží spát, jiní si čistí zuby za nostlagického světla svíčky.

Sobota 28. 4. 

7:30
Vstávám a chystám se do koupelny, kde je obsazeno. Musí to být nějaký šohaj, který se včera nestihnul důkladně zvelebit. Až se dostanu na řadu, radši se nepokouším rožínat světlo, abych náhodou nevyhodila proud. :)

8:00
Více lidí je už vzhůru a pomalu se začínají seskupovat dole ve společné místnosti. Snídají, baví se, smějí… A zjišťují, že s tím proudem to pořád není úplně v pohodě. Nějak se mu do těch našich obvodů nechce. „Tož nedá sa svítit,“ jak by řekl klasik. (Omlouvám se za laický popis našeho problému s elektrikou, ale berte v potaz, že jsem studentka humanitních oborů.)

8:48
Dvě obyvatelky by rády použily nástroje ke zkrášlení vlasů, pro jejichž funkci je zapotřebí elektriky. Milan s Liborem se rozhodují vzbudit Marka (majitele domu bydlícího hned pod námi) již v tuto brzkou ranní hodinu. Neví, jak bude tak brzy Marek reagovat, proto si dodávají sebevědomí a oblékají si na hlavu kovbojské klobouky. Milan si do ruky bere papírovou trubku a s bojovnou písní na rtech vyráží za Markem.

Po počáteční nejistotě, zda Markovi funguje zvonek, se Marek přece jen objeví ve dveřích a po chvíli přijde i k nám na life. Společně se (skoro) všemi mužskými obyvateli stojí u dvířek s čudlíky, které asi mají s tím proudem něco společného, a debatují. Víc vám k tomu neřeknu, protože my, dívky, jsme mezitím radši odešly k sousedům, jejichž proud proudí. Když jsem se vrátila zpět na life, již byl plně elektrifikován. :) 

10:00

Kluci se dole očividně začínají nudit (to se jim to nudí, když se jen nají, vyčistí zuby, oblečou a můžou jít!), a tak zvoní na modlitbu v tuto netradiční dobu. Neberou v potaz, že někdo má zrovna namalované jen jedno oko… :) 

10:05
Modlíme se ranní chvály.

10:35
Vycházíme z lifeu. I když se trousíme každý dle svých možností (jak kdo stíhá), soused se na nás potměšile usmívá a kolemjdoucí se diví, co je to za slavnost. Tolik vyšňořených lidí (konkrétně cca 12) důstojně kráčí na šalinu a obřadně nese mohutný zabalený dar. :)

11:30
Začíná obřad. Co více říci, bylo to krásné. :)

14:00
Po společném focení, povídání před kostelem a přesunutí na místo, kde se konala oslava, si vychutnáváme výborný guláš. V následujících několika hodinách se dobře bavíme, setkáváme s kamarády, tancujeme, přejeme novomanželům… Prostě příjemná zábava. :)

19:30 (??)
Přichází naše chvíle! Konečně můžeme světu (tedy přinejmenším hostům svatby) ukázat, jak jsme šikovní a umíme poskakovat! :) Pod Milanovým vedením jsme si nacvičili country tance, které nejdříve předvádíme a pak učíme hosty. Divím se, že jim to tak jde, když my jsme se to učili mnohem déle. Možná existuje i někdo ještě šikovnější, než my. :))

S pocitem dobře protančených písní pokračujeme v zábavě… A dále již akci popisovat nebudu, však sami víte, jak to na dobrých svatbách chodí… Veselili jsme se a oslavovali tu velkou událost. :)

Zobrazeno 2315×

Komentáře

Dominik Mach

já že to jak vám vypadla elektrika ve čtvrtek byla náhoda. asi ne no.

EsterSofie

Parádní článek, Renčo! V sobotu jsem slyšela jen útržky toho, co se dělo před obřadem, a teď to tu mám černé na bílém, Díky;-)

Zdendanda

...jako bych tam byla:)

Mioan

Tož a Ester tam dokonce protančila aj boty! - Libor je totiž velmi dobrý tanečník ;-) ... ešče že sme netančili verbuňk, bych možná taky přišel o boty =D

majkiii

Jéé, díky! Ten článek mi udělal fakt radost! :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka