Z života signály.cz life

Novinky 2012: tvořivost, horlivost a hlad

21. 1. 2012 0:00
Rubrika: Celý life

S novým rokem vždy přichází nějaké změny. Nový kalendář na stole, vidina dalších narozenin, zvýšení DPH, a jiné. Chcete-li se dozvědět nejčerstvější novinky z s.lifeu, čtěte dále!


Lidová tvořivost
To, že na lifeu žijí umělecky nadaní lidé, je do očí bijící samozřejmost. Hudba zde zní téměř neustále: klasika, duchovní písně, improvizace, ale zvláště „ty naše moravské lidové“. Jejich texty nejsou nijak intelektuálně náročné, v prostotě jim vlastní odráží radosti a strasti každodenního života. Dozvídáme se například, jaké jsou kvality dobré hospodyně, co zmůžou černooké děvčice a co vše může plavat na řece Moravě.
Kromě hudby si zde obyvatelé mohou vylepšovat také své řemeslné či kulinářské dovednosti. Obojí je vysoce ceněno.
Novinkou je však výtvarná činnost! Abstraktní vyjádření svých pocitů skrze umělecké nazdobení palačinek se stalo hitem ledna 2012! Oblíbené jsou témata stejně prostá, jako v lidových písních - černooké děvčice s charakteristickým "límcem na kroji".

Náboženská horlivost
Od nového roku se na lifeu objevuje zvláštní náboženská horlivost. Společné modlitby probíhají v častějších frekvencích a s postupem zkouškového se také zintenzivňují prosby. Ráno se zde můžete pomodlit nejen v obvyklých sedm a v devět, ale pravidelně také v šest a v osm! Ať už vstanete kdykoli, je zde velká pravděpodobnost, že za chvíli se bude zvonit na nějakou společnou modlitbu. Pro ty, kteří jsou zvláště unaveni školními (a jinými) povinnostmi, je záchytným bodem polední Anděl Páně.
Kromě modliteb se zintenzivňuje také návštěva mší svatých. Například jeden nejmenovaný obyvatel (říkejme mu třeba barak) stále častěji vyhledává mše s kázáním překračujícím únosnou mezi. Není výjimkou, že se ze mše vrací až v nočních hodinách!

Hlad hraničící s nenasytností
Ve zkouškovém období potřebujeme hodně energie, proto se na lifeu pořád něco vaří, peče či smaží. Možná je to jen reakce na zvýšení cen v menzách VUT, možná za tím stojí touha po zlepšení svých kvalit, které jsou důležité pro (potenciální) drahé polovičky.
Někteří jedinci jsou učením natolik vysíleni, že jsou ochotni pasivně stát v několikahodinové frontě na chléb či se dokonce chodí najíst do nedalekého 7. patra.
Obyvatelé lifeu se nenechali odradit vánočním hodováním a stále prahnou po sladkých lahůdkách. Ještě teď jsme schopni sníst krabičku cukroví nebývalou rychlostí! Někteří došli tak daleko, že se pravidelně shání po vdolečkách a koláčcích, s nepokrytou vidinou velkého svatebního nadlábnutí.

… A tak na lifeu teď žijeme. Kdo nevěří, ať k nám běží. (Nejlépe ve čtvrtek.)

Zobrazeno 1444×

Komentáře

Markyh

Geniální článek, Renčo:)

herby

do oblasti "Lidová tvořivost" by se dala zařadit i úprava lidových písní ;)

barak

Pěkné! Jen si mohla toho nejmenovaného obyvatele přezdívat nějak jinak, takhle by si někdo mohl myslet, že k nám přijela návštěva z USA, místo toho, aby to evokovalo téměř světce, kterému na veškeré nasbírané duchovní zážitky nestačí holé ruce.

EsterSofie

Parádní článek:-D

katerzina

Několikahodinová fronta na chléb? Co to je za novoty?

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka