Z života signály.cz life

Důsledky lajfího soužití

6. 1. 2012 17:56
Rubrika: Celý life

Ať si říká kdo chce, co chce, taková společná domácnost 12+2 obyvatel sebou přináší mnohé milé i nemilé důsledky. Jedním z nich je i vznik tohoto článku...



Tak například zmizení obědu. Všem, kdo měli kdy co do činění s lifem je zcela jistě známo, že co zůstane na lince či v jejím blízkém okolí po dobu min. 20 minut a je to aspoň trochu k jídlu, to zcela zaručeně skončí v žaludku některého z hladových krků číhajících na tu chvíli někde za rohem. Skončí to tak dokonce i v případě, že si pokrm označíte cedulkou v bláhové naději, že co je označené, eráru nepropadá. Z vlastní zkušenosti potvrzujeme, že lehce společensky unavení obyvatelé v pozdních nočních hodinách toto pravidlo nereflektují.

Dalším z nepochybných důsledků je jisté vytříbení smyslu pro humor jakožto vypěstování schopnosti zasmát se sám sobě, s čímž ruku v ruce kráčí posilování opatrnosti a trénování trpělivosti a rychlých reflexů. Tolik létajících polštáů, gumiček, kapek vody, vtipů i "rádobyvtipných" hlášek, cílených narážek a slovních útoků na vás někde jinde míří jen stěží. (Pokud teda nepocházíte s rodiny s velkým počtem dětí:))

Abychom nezůstali jenom u negativ, zmíníme se i o dalších důsledcích, které lze jistě brát pozitivně. Jako třeba právě uvařený kotel polévky, když se vymrzlí vrátíte z knihovny, kolektivní vědomosti, když potřebujete s něčím poradit, kolektivní zkušenosti, které pak lze využít v reálném životě (jako třeba: když se vám vznítí olej na pánvi, nelejte do toho vodu), velká rozmanitost druhů vánočního cukroví, spousta potenciálních partnerů pro bang, ligretto, šachy, Age of Empires či jiných her (a jak se v několika případech ukázalo, dokonce potenciální partnery/ky pro život:))

S tím souvisí další důsledek, a sice zvýšené náklady na uspořádání svatební hostiny. Pokud žijete s lidmi několik let pod jednou střechou (i když hodně pochybné kvality), stává se z vás jistá alternativa rodiny, takže je zapotřebí s tím počítat i při plánování vašeho významného dne. A tak než se nadějete, seznam svatebních hostů se rozroste o 12 položek, což je počet jistě ne zcela zanedbatelný. A to ponecháváme stranou, že někteří nejmenovaní obyvatelé v důsledku přistěhování na life tu svatbu pořádají:)

Prostě, přistěhujete-li se jednou na life, nikdo vám nedokáže říct, co všechno se během vašeho pobytu může stát. Jisté je jen jedno: nudit se tu nebudete:)

Zobrazeno 1565×

Komentáře

Renata Svobodová

Moc pěkně jsi to vystihla, Zdendo. :) Poslední odstavec přesně vystihuje mé pocity z roku a půl na lifeu. :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka