Z života signály.cz life

Zkouším, zkoušíš, zkoušíme

5. 6. 2011 12:51
Rubrika: Celý life

Zkouška je od slova zkusit... Tak proč ve zkouškovém nezkusit něco nového, když k tomu sám název tohoto období vybízí?


 

Třeba takové farmaření, lovení jelenů a ryb, shánění ovcí, sběr bobulí, těžba dřeva a jiných surovin, stavba obytných a jiných budov, rozvoj ekonomiky státu... To musí přece každý uznat, že to jsou všechno dovednosti pro budoucí život velmi prospěšné. Tím pádem je zapotřebí je řádně procvičit. Zatím jsme se tedy dostali pouze na virtuální úroveň, ale co není, může být. Posekaná zahrada je toho první známkou. Vždyť nemusí pršet, jen když kape:)

Další nezbynou dovedností pro přežití je zajisté ovládat obstojně minimálně jednu (no, pro život na lajfu tak tři:)) bojovou techniku. Je už zcela na vás, zda se spolehnete na lučištníky, rychlou jízdu, válečné loďstvo, rytíře na koních, obléhací stroje nebo třeba válečné slony. Ty ovšem používáme opět pouze virtuálně. Zato střelba se lajfu nevyhýbá, navíc je finančně nenáročná. Namísto kuše postačí pár zavařovaček a už je kuchyň pod ostrou palbou. A až si pořídíme ten druhý pár boxerských rukavic (zatím máme jenom jedny - takové zelené, polstrované a z neznámého důvodu je ženské pořád používají na tahání plechů z trouby), dojde zajisté i na pořádný pěstní souboj. Ať zvítězí ten nejlepší trpaslík!:)

A když už vám ze všeho toho dění půjde hlava kolem a začne vám být pořádně horko, není lepšího způsobu ochlazení než skočit do bazénu. Co na tom, že je v něm ještě stále táž voda, která tam byla na podzim a která vypadá jako žumpa. Nač s tím dělat ciráty, teplota je akorát. A když se vám tam třeba nebude chtít chodit, nabídne se zajisté spousta ochotných rukou připravená vás tam donést. Po dobrém, nebo po zlém. Apropó, kuchaři, je v tom bazénu mrtvá voda nebo živá voda?

Po řádné koupeli je také zapotřebí řádně nasytit hladová břicha. A pokud to byla koupel večerní, můžete si dát rovnou romantickou večeři ve dvou v naprostém soukromí středu obývacího pokoje plného lajfích zvědavců:) Kuchyní se line libá vůně bábovky jemně doplňovaná o aroma poctivého gulášku. Kdy jindy je příhodnější doba na předvedení svého kulinářského umu, než právě uprostřed zkouškového? To pak není žádnou výjimkou, že se v kuchyni sejdou čtyři a více kuchařů a naše chuťové pohárky si můžou spokojeně mlaskat. A kdybyste třeba neměli pro koho vařit, tak se stavte. Na lajfu je hladových krků vždycky dost a po dobrém jídle nešetříme dobrým slovem na adresu kuchaře. Jen pokud jste zrovna zamilovaní, nezapomeňte na sůl. Neboť lépe je hladověti, než jíst neslané:)

No a pokud vás nebude naplňovat ani praktický výcvik rozvoje zemědělství, průmyslu a ekonomiky, ani koupel v bazénu, ani předvádění vašeho kuchařského umu, ještě stále zůstává spousta a spousta zajímavých činností. Co třeba přestěhovat celou společenskou místnost? A přitom vymést každé zrnko prachu, poumývat okna, vytřít zem, uklidit poličky... Uznejte, že to je naprosto nutná práce, která nepočká. A tak je vám snad už teď zcela jasné, že zkouškové je naplněno tolika důležitými a záslužnými činnostmi, že na něco tak nepodstatného, jako je učení nezbývá čas.
„Jak si to představuješ, člověče? Tolik učení a tady u nás! Vždyť nám zničíš dobrou pověst!“

Zobrazeno 2409×

Komentáře

mystic

to vyhánění ovcí mi je povědomý :-D...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka