Z života signály.cz life

Cosi z LIFU

26. 6. 2011 20:31
Rubrika: Celý life

Je neděle podvečer. A já, protože se chci vyhnout nějaké sankci, která na mnohé tváři jistě vytvoří úsměv, smolím Cosi na LIFEacký blog.

Pokusím se tu o jakési předprázdninové shrnutí.

Kdo to ještě neví, nebo si to nespočítal, na LIFU nás bydlí 12 i s Domečkem 14. A když se sejdem všichni, tak nás je docela hromada.

Skoro vždy, když někomu s kamarádů řeknu, že bydlím společně s tolika spoluobyvateli, tak je mírně zděšen. Je sice pravda, že ve větším počtu lidí se na něco domluvit, bývá někdy problém, ale ze svých zkušeností musím říct, že to u nás většinou nějak dobře dopadne.

Hned další, co následuje po mírném zděšení, je otázka, zda se tam dá taky něco naučit. Tuto otázku musíme asi rozdělit na dvě části.

První je ta, co se týká učení do školy a na zápočty, písemky a podobně. Musím za sebe říct (a doufám, že to mnozí potvrdí), že to jde. Každý si jen musí najít své místo, kde mu to jde nejlíp a hlevně čas, kdy mu to jde nejlíp. Někdo pilně studuje během dne a najde si svůj kout, když je hezky tak i venku na terase. Někomu to vyhovuje přes noc a tak se často i nonstop učí a má na to klid. Jiný si zase ráno přivstane dle přísloví " Ráno moudřejší večera." a taky najde svůj klidná kout. Takže opravdu to jde. A je tu ještě jedna výhoda. Když si člověk neví s něčím rady, tak je tu spousta ochotných lidí, kteří rádí něco vysvětlí a s něčím pomůžou, nebo se aspoň pokusí, ale hlavně se za vás taky modlí.

Druhá část se týká učení se nových věcí. O to na LIFU není rozhodně nouze. Člověk se může naučit spoustu nových her, vtipů, písniček a i vařit a uklízet. Ale taky i vzájemné spolupráci toleranci a pochopení a mnoho a mnoho dalšího.

A tím vším a mnohým dalším jsme žili celý školní rok.

Zobrazeno 2322×

Komentáře

EsterSofie

Ta společná modlitba před zkouškou je fakt dobrá. A funguje to;-)

Angelar

Ano, taky mohu potvrdit, že modlitební podpora zkoušek je "účinná", ale samozřejmě "bez práce nejsou koláče", takže je třeba i nějaká tvrdá zeď v klidné části domu, o kterou si může člověk vmlátit do hlavy potřebné vědomosti.
V kněžském semináři nás bydlí i s konviktem a představenými pod jednou střechou skoro stovka, tak je to taky zajímavé, jak třeba nacházet ten klidný koutek na učení. Ale je velice dobré, že máme i nějaký řád modlitby, zejména každodenní účast na mši svaté. A o zábavu také nouze není.

HejTi

Nemělo tam být "i s domečkem 14"? Nedomeček je tam kde bydlí 12 lidí...

Kubin

Chybička se vloudila :o) Dík HejTi

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka