Z života signály.cz life

(bez připojení)

10. 4. 2011 15:38

Na našem privátě nefunguje připojení k internetu. Obvykle na tom není nic divného, často se stává, že komár (router – směrovač, tj. taková ta krabička, ke které jsou připojené kabely, často v ní bývá i anténa pro bezdrátové připojení) neunese nadměrný síťový traffic (přenos) a na dobu, než ho někdo restartuje, vypoví službu, což má za následek nefunkčnost vnitřní (a tím pádem i vnější) sítě.


Nynější výpadek je však mnohem neobvyklejší. Trvá už od pátečního rána a bude trvat pravděpodobně ještě do středy, jelikož je problém někde na straně zařízení poskytovatele (přesnější informace bohužel nemám). Nejspíše byl zaviněn čtvrtečním velmi větrným počasím. Naštěstí vnitřní síť nám pořád ještě funguje (tzn. počítače na našem privátě mohou stále komunikovat mezi sebou).

Ale proč o tom vlastně píšu. Výpadek připojení do internetové sítě (zvláště v případě, kdy opravdu potřebujeme být připojeni, a to ať už z důvodů studijních či pracovních) je téměř vždycky nepříjemný. A jsme často rádi, když se to co nejdříve vyřeší a my opět můžeme být on-line. Dá se v tom vidět částečná analogie s „připojením“ na Boha a komunikací prostřednictvím modlitby (šikovný to komunikační protokol :-)). Bylo by skvělé, kdybysme pokaždé, když nám „vypadne spojení“ (uděláme nějaký hřích, něco pokazíme, nebo prostě jen odsuneme Boha na vedlejší kolej) okamžitě hledali problém a snažili se o co nejdřívější nápravu (lítost, omluva, usmíření, svatá zpověď…), abychom mohli být zase připojeni. A také abychom naše slabé a často nestabilní připojení posilovali (dobrými skutky, modlitbou, duchovní obnovou, posty…), aby bylo pevnější a silnější a my jsme mohli být neustále on-line. (Trochu mi to připomíná přednášku o. Tomáše Holuba, který mluvil o tom, že nesmíme ztratit spojení s hlavním stanem.)

A tak Vám všem přeji, abyste byli vždycky připojeni, často komunikovali a nezapomínali na to, že komunikace pomocí modlitby je mnohem dokonalejší a spolehlivější než internetová síť :-) (všechny odeslané zprávy vždycky dorazí do správného cíle)

P.S.: Kdybste náhodou měli doma nějaký výkonný nepotřebný router, na našem privátě ho všichni velmi uvítáme :-)

Zobrazeno 4901×

Komentáře

ObiSkyWalker

@had: Taky by to slo, uvidime. Diky za tipy! :-)

had

nemáš zač :-) třeba ti to k něčemu bude ;)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka