Z života signály.cz life

Patero schopností

11. 2. 2011 22:31
Rubrika: Celý life

Přece jenom už nejsem na s.life úplný zelenáč, proto jsem si dovolila sestavit malý (a zdaleka ne úplný) seznam vlastností a schopností, které je dobré si osvojit předtím, než navštívíte s.life. Odpadne vám tak spousta nepříjemných či dokonce trapných situací.

1. umět efektivně komunikovat různými jazyky.

Komunikace je základ vztahu a když máte tvořit vztahy s 11 spolubydlícími, je nutné umět komunikovat na vyšší úrovni. A co víc, někteří z nich mluví jinak... Doporučuji tedy osvojit si schopnost rozumět těmto jazykům:
Povinně: moravské češtině, slovenštině, slováčtině, valaštině a zvláštnímu způsobu, jakým spolu občas komunikují ajťáci;
Volitelně: pražštině a české češtině, hantecu, ostravštině (šak ja vam eště ukažu, jak tu mluvime!) a zvířecím jazykům.

2. být rychlý, mrštný a bystrý.

Tyto schopnosti se vám budou hodit ve více situacích. Mnohdy dochází k polštářové či gumičkové bitce, kde je mrštnost stejně výhodná jako při uchvacování jídla z eráru. (Kdo dřív přijde, ten může vybírat.)

3. nebýt vybíravý.

Kdo je moc vybíravý, ten si musí vařit sám a jídlo nabídnuté nebo z eráru je mu na nic. Navíc když někoho odmítnete, může ho to natolik ranit, že vám dotyčné jídlo bude nabízet s o to větší vehemencí. (Ach, jak já nemám ráda škvarky!)

4. orientovat se.

Orientace v prostoru je vítaná (zbavíte se tak trapného pocitu při rožínání / zhasínání světel a větráků na záchodech), ne však tak nutná jako orientace v breviáři.

5. být přístupný jakýmkoli hrám.

Možná se vám zdá divné, že jsem napsala „jakýmkoli hrám“; říkáte si, že by snad stačilo „být hravý“? Ale kdeže... Obyčejná hravost na s.lifeu nestačí! Množství her, které je třeba ovládat, je velké. Jedná se jak o hry normální (šachy, scrabble, aktivity, vše s kartami, ligretto, uno, apod.), pohybové (již zmíněné bitky, ježdění po schodech na matraci) tak i o hry vyloženě divné (zahrnující rychlostní zapalování sirek či šlapání si na nohy v divných pozicích).

Jak už jsem napsala, tento seznam není úplný. Pokud cítíte, že něco dalšího mělo být vyřčeno, napište to do komentářů, rádi se poučíme a přiučíme. :)

Zobrazeno 2638×

Komentáře

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka