Z života signály.cz life

THE BOSS OF LIFE

19. 6. 2010 0:01
Rubrika: Celý life

Tak je to tady, začalo to v březnu symbolickým předáním klíče a teď už to na mě dolehlo opravdu v plné míře. A co že to? Myslím, že zasvěcení už asi tuší o čem se tady chci rozepisovat.
No, vzhledem k všeobecně známým okolnostem :-) jsem pomalu ale jistě přebral od HejTiho úlohu šéfa lifu či lajfu, tedy signáláckého studentského privátu. V březnu mi to přišlo ještě vcelku vtipné, ale teď když se začalo řešit bydlení v příštím roce a spoustu dalších s tím více či méňe souvisejících věcí, říkám si, že být novým bossem lifu, není zas taková výhra. Ale musí se to brát s nadhledem a trochou toho humoru a pak to jde. Takže vzhůru vstříc novým skutečnostem s prvním titulem získaným za svoji krátkou dobu studia: Libor Talaš - the boss of life.
Když tak zabrouzdám do celkem nedávné minulosti, vzpomínám si na své první dva čtvrtky na lifu loni na konci června a též se mi vybavuje moje první komunikace s HejTim ohledně mého nového bydlení. A ejhle. Rok se s rokem sešel, je druhá polovina června a já dělám defakto totéž co předrokem. Jen z druhé strany. Kontaktuju a poskytuju informace novým zájemcům o bydlení, a jen těch vzkazů a telefonátů je poněkud víc než loni.
Tak to byl takový krátký popis fakt, ale to ještě není konec. Důvod, proč píšu tento článek je trošku jiný. Napadlo mě totiž pár myšlenek, které si nechci nechat pro sebe.
Před pár dny mi bylo od HejTiho přeřazeno i právo správce společenství. Správce, to se mi zdá poněkud vhodnější slovo pro moji funkci. Měl bych být totiž spíš ten kdo spravuje to, co mu bylo na nějakou dobu svěřeno. Řídit bychom si to měli my všichni co na lifu společně bydlíme dohromady a tím hlavním Bossem našeho společenství by měl být Bůh. Od Něj bychom se měli učit přijímat a poznávat pokyny pro svoji činnost.
A když zajdu ještě dál. The boss of life. The Boss of my life. The Boss of Life. Ano, Ten, který je skutečným Pánem, Ten který sám je Život by měl být i Pánem mého života a nejen mého, ale každého z nás. I každý z nás jsme v podstatě jen správci svého života, který nám byl svěřen a máme se učit každý den poznávat a plnit vůli našeho Šéfa. A to je výzva, která přece nejde odmítnout.
Jsem si vědom, že to nebude vždycky jednoduché, ale pevně věřím tomu, že s partou lidí co spolem příští rok budem to společnými silami a společnou modlitbou zvládnem. A tak bych chtěl i vás, co to budete číst poprosit o modlitbu za nás, za naše společenství a snad tochu sobecky i za mě, abych byl nejen dobrým správcem lifu, ale hlavně dobrým správcem svého vlastního života. (ono vlastně to první předpokládá to druhé,že?:-) A i já vám ze srdce přeju ať je náš všemohoucí Otec The Boss of your life, The Boss of OUR life.

Zobrazeno 1123×

Komentáře

katerzina

Hezké, hezké. Myslím, že HejTi vybral dobře :)

HejTi

Až ve čtvrtek za sebou naposledy zamknu dveře od lifu jako svého bydlení, budu mít určitě co dělat abych stačil zamáčknout slzu, která mě bude chtít určitě ukápnout. Slzu za 4mi roky života nabitých tolika zážitky - zvlášť za poslední 2 roky. A jednou budu svým dětem vyprávět...<br />
<br />
Ale teď - víc než kdy jindy - platí, že když něco končí, něco jiného začíná. Člověk musí opustit to co má, aby dostal mnohem více.<br />
<br />
Pokud povedeš life s myšlenkou nastíněnou v příspěvku výše, nemám o lajf obavy a budu vás rád chodit navštěvovat!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka