Z života signály.cz life

Videoklipová křížová cesta

1. 4. 2010 16:24
Rubrika: Celý life | Štítky: hudba , křížová cesta , zamysleni

Pro ty, kdo byli na videoklipové KC v Komíně a chtějí si ji zopakovat v pohodlí domova, nebo pro ty, co tam nebyli a chtěli by…
Bohužel videa na youtube neobsahují české titulky, ale pokusím se postupně přidat odkazy na texty v češtině pro anglicky nemluvící:)

 

ÚVOD

Na počátku všeho stojí Bůh.
Bůh Otec, který posílá svého jediného Syna, aby trpěl za hříchy celého světa.
Bůh Otec, který posílá i nás, své milované děti, do světa plného násilí.
Otec, který stejně jako s Kristem kráčí s každým z nás po jeho osobní křížové cestě a podává nám svou pomocnou ruku, pokud k němu s důvěrou voláme.

Abba Pater

1. zastavení: Ježíš souzen

Kritizovat, odsuzovat, hledat na druhých spoustu chyb… ale kdo z nás by chtěl stát na místě odsouzence, kterého všichni políčkují, plivají na něj a vysmívají se mu a on je přitom úplně nevinný?

Možná už jsi i ty někdy stál na straně nespravedlivě odsouzeného a ptal ses: „Kde je teď spravedlnost? Proč já?“ Ale Ježíš se neptá. Ví, že Bůh s Ním má svůj záměr a že jeho milost je mnohem mocnější než lidská nespravedlnost.

Jeremy Camp – This Man

 
2. zastavení: Ježíš přijímá kříž

Kolik odvahy je zapotřebí k tomu, aby se člověk postavil nepříjemné skutečnosti, aby čelil bolesti a utrpení. Kolik odhodlání musí každý z nás mít, aby dokázal udělat prví krok, vystoupit z davu, jít proti proudu…

A všude kolem zní pochybovačné hlasy, celému okolí jsme pro smích…
A uprostřed tohoto výsměchu náhle zaznívá tichý Ježíšův hlas, který volá: „Neboj se! Vezmi na sebe svůj kříž a pojď za mnou, já Tě povedu…“

Casting Crowns - Voice of Truth

 
3. zastavení: Ježíš padá pod křížem poprvé

Pády každého člověka, pády celého lidstva jsou i pádem samotného Krista.
A přesto i v této chvíli, kdy zlo na první pohled získává převahu, se nade vším rozprostírá mocné Boží království.

Právě v tom je Boží velikost a sláva, že vládne i v situacích, kdy my, spolu s celým světem, padáme na kolena.

Delirious – Our God reigns

 

4. zastavení: Ježíš potkává svou matku

V životě přichází okamžiky, kdy se nám Bůh ztrácí z dohledu. Stojíme obklopeni utrpením a nespravedlností a ptáme se, jak může toto být Boží vůle?
Vidíme bolest svých blízkých a náhle neumíme a nechceme pochopit, proč neexistuje způsob, jak jim pomoci.

Ale i v takové chvíli nás Bůh něžně zvedá do náruče a poskytuje útěchu. A to, co se nám zdálo jako úplný konec se stává novým začátkem, neboť On všechno obnovuje…

 Passion of Christ - New again

 

5. zastavení: Šimon pomáhá nést kříž

Nemám čas, možná zítra, za týden, za rok…
Ale co když člověk, který stojí vedle tebe, nechce tvé peníze a tvé bohatství, ale touží po tvém úsměvu, po tvém objetí, po tvém soucitu a tvé lásce právě v tento okamžik?

K čemu ti jednou bude hrad kariéry vystavěný z písku? Postav svůj dům na pevné skále – na Ježíši - a pochopíš, že tou nejdůležitější prací je vždy LÁSKA.

 

Casting Crowns – American Dream

 

6. zastavení: Veronika podává Ježíši roušku

Být ve správném chvíli na správném místě, být otevřený a vnímavý k potřebám druhého a především mít odvahu prokázat dobro i lidem zavrženým a opovrhovaným. Dokážeš to?

Jsou všude kolem nás. Být necitelný k jejich bolesti znamená stát se necitelným k srdci samotného Boha a utrpení Jeho jediného Syna.

 

Casting Crowns- Does anybody hear her?

 

7. zastavení: Ježíš padá podruhé

Znáš tu situaci: Tolik ses snažil, vložil do toho všechny své schopnosti a náhle se ti celé tvé dílo zhroutí jako domeček z karet. Říkáš si, co teď? Jak jít dál a nevzdávat to? Proč se dál namáhat, když to nikdo neocení? Jak se dál snažit zlepšit tento svět, když on o to nestojí?

Odevzdej svou důvěru cele Ježíši, On si tímto životem prošel, On ti rozumí a přijímá tě takového, jaký jsi. Spolehni se cele na Jeho velkou lásku.

 

David Phelps – Just as I am

 

8. zastavení: Jeruzalémské ženy pláčí nad Ježíšem

Svět trpí našimi hříchy. Ale ještě víc trápí tento svět to, že jednáme, jako bychom žádné hříchy neměli. Že se chováme, jako by špatní byli ti ostatní, ti vlivní, ti kolem nás, ale my? My jsme přece ti správní a dokonalí… Nebo si myslíme, že naše hříchy jsou jenom naší věcí a nikomu do nich nic není.

Hřích však není jen mou osobní záležitostí, zasahuje mé okolí. Chtěl bych otevřít oči, abych viděl svoje vlastní viny, abych poznal, že chyba často bývá na mé straně. A abych si uvědomil, že zraňuji nejenom sebe, ale i svoje blízké.

 

Casting Crowns - Slow Fade

 

9. zastavení: Ježíš padá pod křížem po třetí

Zas a znovu padám. Už nemám sílu ani chuť se zvedat, sám před sebou se stydím. Nic nedokážu, nic už pro mě nemá smysl, nikdo o mě nestojí…
A přece tak moc toužím po tvé lásce…

A ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Ty, velký a mocný Bůh, mě miluješ takového, jaký jsem. Se všemi chybami a slabostmi. Miluješ mě navzdory mé hříšnosti a ubohosti.
Podáváš mi ruku a pomáháš mi vstát.

 

Lifehouse - Everything

 

 10. zastavení: Ježíš zbaven šatů

Ten, který je dokonale čistý a svatý, musí snášet potupné obnažení před celým zástupem lidí… Dokážeš se podívat zahanbenému Kristovi s klidným svědomím do očí, nebo se i ty musíš sám za sebe stydět? Boží milosrdenství je tak velké, že i za tyto naše hříchy nechal trpět svého syna… A On je i v této chvíli potupy čistý a vznešený.

Často se stydíme před druhými, před Bohem… On nás však přijímá v každé situaci. Nemusíš se bát. Vpusť do svého srdce Boha a už nezbude místo pro hřích.

 

R.Čanaky - Vznešený

 

11. zastavení: Ježíš je přibíjen na kříž

Jestliže je někdy naše víra podrobena zkoušce, je to tehdy, když se do našeho života přižene bouře. Není umění říkat ANO na radost a lásku, umění je říct ANO utrpení. Říci své AMEN uprostřed bouře a očekávat Pánovu odpověď.

Někdy Bůh naši bouři utiší, jindy se rozhodne, že jí bude procházet s námi.

 

Casting Crowns - Praise You in the storm

 

12. zastavení: Ježíš na kříži umírá

Nikdo si nedokáže představit, jakým utrpením si musel Kristus projít před svou smrtí. Trpěl za hříchy lidí, sám nevinný. Jak dokonalá a velkolepá je Boží láska k nám, a jak málo si jí někdy vážíme. Celou duší toužíme oslavovat a chválit Boha, a přitom se k němu mnohdy stavíme zády.

Před mnoha lety na tento svět přišel Vykupitel, a lidé ho přibili na kříž. Dnes přichází Spasitel do tvého srdce… ukřižuješ Ho také?

 

Michael W Smith – Above All

 

13. zastavení: Ježíš je sňat z kříže

Beznaděj, slzy, prázdnota a zoufalství …
I v našem životě přicházejí takové situace. Jestliže se strachuji, jak mám jednat, pak jsem ztratil Ježíše z dohledu.

On buduje, On obnovuje, On má odpověď na všechny otázky. Můj úkol je prostý: být tam, milovat ve světle Jeho lásky a ukazovat lidem ocitajícím se v beznaději na Otce.

 

Casting Crowns - Love them like Jesus

 

14. zastavení: Ježíš položen do hrobu

Existuje tolik věcí, kterým nedokážeme porozumět, tolik situací, v nichž nás ovládá nejistota a strach. Může se nám zdát, že už neexistuje žádná naděje, že Bůh na nás zapomněl.
Ale On nezapomíná nikdy.

Ježíš přišel na tento svět, žil životem obyčejného člověka a dokonale nám rozumí. On s námi byl a stále je, jeho láska je silnější než smrt.
Jeho kříž je mostem přes propast našich hříchů, který nás dovede do věčnosti.

 

Tim Hughes - Here I am to worship

 

ZÁVĚR

Tady jsem, Pane.
Poznal jsem, že můj život, má vlastní křížová cesta je plná pádů a zklamání.
Ale Tvá milost, Tvá láska je tu pro mne, i když si ji nezasloužím, a přijímá mě takového, jaký jsem. Zasaženo velikostí Tvé lásky se mé srdce pomalu proměňuje. Padám na kolena a z celého srdce Ti vzdávám chválu.

Delirious - Majesty

 

 

 

 

Zobrazeno 2375×

Komentáře

Radio

Dík moc :)

estralota

Díky, konečně se můžu podívat na ten zbytek, co jsem neviděla... :o)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka