Z života signály.cz life

Pár kapitol ze života na s.life

31. 1. 2010 20:33
Rubrika: Celý life | Štítky: slife , zajímavosti , život

Na signály life (zkráceně slife) se za poslední půlrok stalo velmi mnoho milých i nemilých událostí, které více či méně ovlivnily život lidí žijících na tomto místě. Rád bych Vám shrnul alespoň malé střípky z něj do několika krátkých kapitol.


Nejede připojení k internetu

S tímto problémem se potýkáme na slife poměrně často, nicméně pravděpodobně nikdo neví, kde je zakopán pes (a nebo kočka). Komplikace nastaly po úmrtí pavouka (jméno jednoho z routerů), který byl nahrazen komárem (další jméno routeru), a ten se chová za jistých okolností poněkud zvláštně. Máme tu ještě mravence (pozn. router), ten se ovšem chová ještě zvláštněji než komár. Zkrátka a dobře je občas potřeba sejít, vyjít a sejít pár schodů a pomoci komárovi vytažením a opětovným zasunutím kabelu elektrického vedení do zásuvky.

Nefunkční připojení k internetu má ovšem i své výhody, tedy především ty sociální (o tom by Vám mohla povykládat majkiii). Podporuje komunikaci v reálném světě, konkrétně u stolu či na pohovkách, také má dobré vlivy na kuchařské umění. Na některé jedince má ovšem vliv spíše negativní.

Během minulého týdne se několik techniků snažilo současný stav stability připojení zlepšit, jestli se jim to povedlo poznáme nejspíše až za několik týdnů.

Z obecného průzkumu a nepodložených statistik je zřejmé, že nejzávislejšími uživateli internetu na slife jsou ženy.

Neteče teplá voda

Už to tak bývá, že ne vše vydrží věčně, zvláště ne to elektronické. A tak nám jednoho krásného dne (byla to neděle) částečně vypověděl službu kotel na ohřívání teplé vody. Opravář se měl na kotel příjít podívat až dalšího dne kolem poledne, takže jsme se chystali na mírně chladnější noc. Chladnější opravdu byla, i když ne zase o tolik. Den na to přijel opravář, podíval se na kotel, něco zkonzultoval s obyvateli a pronajímatelem, vyměnil nějakou součástku, vystavil nám fakturu a zase odjel. A jestli se kotel zase nerozbil, tak funguje dodnes.

Kape voda ze stropu

Poslední příběh se stal teprve nedávno. Jednoho brzkého rána začala holkám (majkiii a estralotě) do pokoje přes strop prosakovat voda. Bohužel začala kapat na místě, kde měla majkiii svůj laptop, který nebyl zavřený, takže byla jeho klávesnice zanedlouho plná vody a za chvilku už to nebyla jen klávesnice. Naštěstí prozřetelné slečny po chvilce odpojili laptop od elektrické sítě vyndali z něj baterii. Ze stropu dále kapala voda, ale to už se probuzený pronajímatel snažil problém odstranit nebo alespoň zmírnit jeho následky na střeše domu. Laptop se nám podle příručky nalezené na webu podařilo z části úspěšně rozložit a přitom nepoztrácet všechny šroubky. Nastala část fénování a sušení, která se táhla až do dopoledne následujícího dne, kdy byl laptop znovu složen a po několika pokusech uveden do chodu. Nicméně po několika hodinách chodit přestal (nejspíše kvůli baterii) a momentálně je ve fázi čekání na opravu.

Závěrem

Jak sami vidíte (nebo spíše čtete), na signály life se dějí samé zajímavé věci. A pokud máte chuť trochu se do toho dění zapojit, přijďte na některý z tématických čtvrtečních večerů.

Při psaní tohoto příspěvku nebylo použito žádného WYSIWYG editoru ani jiného překladače textu do HTML, celý článek byl značkován ručně.

Tento příspěvek byl napsán za použití svobodného softwaru, a to konkrétně webového prohlížeče Konqueror a distribuce Debian operačního systému GNU/Linux.

Článek nebyl psán z dobrovolnosti, nýbrž z povinnosti. Autor článku si vyhrazuje právo na možné nesrovnalosti uvedených informací, které mohou být zcestné, polopravdivé, nepravdivé nebo vymyšlené, s výjimkou poslední tří odstavců.

Zobrazeno 2334×

Komentáře

majkiii

"Z obecného průzkumu a nepodložených statistik je zřejmé, že nejzávislejšími uživateli internetu na slife jsou ženy.<br />
"<br />
<br />
To není pravda!!!

Vendula Krůlová

Obi, fandím tvému velmi nenápadnému propagování Linuxu a děkuji za info o svobodném softwaru, hned se cítím svobodněji a prostě víc cool :DD

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka