Z života signály.cz life

WebExpo 2008

22. 10. 2008 19:52
Rubrika: Doupě

O víkendu 18. - 19. října se v Praze uskutečnila konference WebExpo 2008, s oficiálním podtitulem "Největší český veletrh o technologiích, webdesignu a marketingu na webu". Dva dny plné přenášek, diskuzí a prezentací si nenechala ujít ani část týmu vývojářů a programátorů signály.cz.

Víc? Fotky z WebExpo 2008.

Páteční zahřívací kolo

Úvodní setkání zhruba 25 účastníků konference se odehrálo v baru Krásný Ztráty, kam se jako první vlaštovky za signály.cz vypravili washo a ondrejvalka. Sešli se tu známé tváře nejen z českého internetu (např.: David Grudl, Radek Hulán), ale také ital Simone Simone Brunozzi jako zástupce serveru Amazon.com.

V průběhu večera z Brna i přijel HejTi, radek, hever a jeho kamarád Milan. Před půlnocí jsme opustitli bar a vydali se do ADCM Nazaret, které nám poskytlo střechu nad hlavou a místo k přespání.

Sobota

Po snídani jsme se z Nazareta vydali na Provozně ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze, kde konference konala. S úderem deváté začaly probíhat přednášky a s pauzou na oběd tomu tak bylo po celý den.

Náplní přednášek bylo nejen programovaní, ale také internetový marketing, představení zajímavých projektů a produktů známých společností. Nechyběly ani diskuzní kroužky nebo burza knih.

Z přednášejících zaujal mimo jiné např. Adam Javůrek a jeho přednáška Internet a budoucnost (bez) médií. V přednášce se dotkl témat jako je životaschopnost tištěných médií, online žurnalistika nebo moderní trendy v online médiích.

Naplněni novými informacemi jsme se vydali na parník, stejně jako dalších asi 60 účastníků konference. Parník kotvil u Karlova mostu a čekal, až s námi bude moci vyplout na plavbu po Vltavě. Ta skončila něco před půlnocí my se vydali zpět k autu, které nás spolehlivě dovezlo zpět do Nazareta.

Neděle

Po nevšední nedělní mši jsme opět zasedli do Milanova Fiatu a vyrazili směr ČZU. Jak se někteří nechali později slyšet, nedělní program byl stejně dobrý, ne-li lepší jako sobotní.

V neděli nás zaujaly dvě přednášky. První z nich byla o virtuálním světě Second Life, kde si každý může vytvořit svoji postavu a žít s ní její virtuální život. Přednáška byla zaměřena na obrovský potenciál tohoto virtuálního světa, který by mohl být využit pro elearning, komunikaci, průzkum mínění atd.

Druhá přednáška byla od Jakuba Vrány a tákala se škálování, optimalizace a zálohování databáze MySQL. To je pro vývojáře signály.cz aktuální téma, protože také signály.cz tuto databázi používají a už začíná být poměrně plná informací.

Den se pomalu chýlil k závěru a tak jsme opět nasedli do auta a vyrazili směrem k Brnu.

Poděkování

Chtěl bych poděkovat Milanovi za to, že jsme všude mohli jezdit jeho Fiatem Bravia, ve kterém bylo vždy dost místa pro všechny. Také Goreti a všem z ADCM, díky kterým jsme měli kde přespat. A na konec také Vaškovi Stoupovi za to, jak celou konferenci zorganizoval.

Zobrazeno 1937×

Komentáře

Hever

Tyjo, že jsem tady na ten zapisek nenarazil dřív... :) Akce to byla super, bezvadný. Auto je fiat brava, na parníku bylo myslím přes sto lidí a každého nejvíc zaujala jiná přednáška :) Ale super

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka